Ber bankene om gjennomsiktighet

Publisert

Spanskekongen Felipe VI ber banker i Spania og resten av verden om større gjennomsiktighet. I en tale holdt på engelsk under konferansen til Institute of International Finance i Madrid 24. mai påpekte kongen at bankenes primære oppgave var å tilføre økonomien ressurser og birda til økonomisk vektst. Med den spanske bankkrisen fra 2012 friskt i minne ba kongen om en solvent og mer effektiv forvaltning der styring av midler stod i forhold til risiko.

Det er ikke første gang den spanske monarken uttaler seg om økonomi og politikk i Spania. Kort tid etter sin innsettelse i 2014 gikk han hardt ut mot korrupsjon og tok selv initiativ til å endre reglene for mottakelse av gaver ved det spanske slottet. Han har også uttalt seg om katalanernes ønske om uavhengighet fra Spania. I juli i fjor oppfordret han daværende president i Catalonia om respekt for loven og for statlige institusjoner og mente dette ikke var noe som kunne velges bort.

Les også:

Kongelige tiltak mot korrupsjon

Advarer Catalonia mot å bryte loven

 

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter