Benidorm-korset ryddes for «minner»

Publisert

Korset på fjellet ved Benidorm skal ryddes for blomster, lys, navn og private minneord som folk har hengt opp eller lagt der gjennom årene. Lokalbefolkningen og politikere i kommunen har lenge ønsket å fjerne gjenstandene og begrunner det med at stedet aldri har vært ment som et gravsted.

I en uttalelse fra kommunen heter det at man er klar over den sentimentale verdien plassen har hatt for mange, men at korset likevel nå skal tilbakeføres til sin opprinnelige form. De berørte har fått resten av mars måned på seg til å fjerne minnegjenstandene. Det som ikke hentes vil bli tatt ned av kommunen og kastet.

Korset i Benidorm er plassert på ett av høydepunktene i naturreservatet Sierra Helada rett opp fra byen. Det skal ha vært en gruppe religiøse menn på begynnelsen av 1960-tallet som fraktet det første korset opp dit, et trekors fra kirken San Jaime. Dette skjedde parallelt med at man hadde fått en begynnende turisme til byen. Handlingen skal ha vært motivert av en kristen misjon fra munkene på stedet om å markere avstand til det ryktet Benidorm allerede hadde fått på seg for å være et syndens sted. Etter dette har korset blitt byttet ut flere ganger. Tradisjonen med å strø asken til sine nærmeste på fjellet, eller henge opp navn- og minneplater på korset skal være av relativt nye dato. De siste årene har stadig flere ønsket å gjøre det samme, noe som har ført til at korset og området rundt i dag er full av minnegjenstander som foto, plaketter med navn og dato, blomster, stearinlys og tomme urner som folk har satt igjen. Fra og med april vil alle gjenstander bli fjernet og stedet vil bli pusset opp. I følge avisen Información vurderer kommunen å sette opp en sperring rundt selve korset som skal hindre folk i å henge opp ting

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter