Benidorm ingen offisiell turistby

Publisert

Nyttig å vite:

Benidorm fortsetter uten offisiell status som turistby i Spania. Sammen med Madrid og Barcelona ligger det populære feriestedet øverst på listen over spanske byer med flest hotellovernattinger per år. Behovet for en infrastruktur og et servicetilbud som kan betjene pågangen har gjort at kommunen i årevis har kjempet for en oppgradering. Nylig ble lovendringen som skulle gi dem betegnelsen «municipio turístico» imidlertid avvist av regjeringspartiet Partido Popular som brukte flertallet i Kongressen i Madrid til å stemme imot forslaget. Benidorm må dermed klare seg uten de ekstra bevilgningene som turiststatusen ville ha gitt byen.

For å oppnå statusen som turistby i Spania må en kommune ha minst 20.000 registrerte innbyggere, noe Benidorm med sine 69.000 oppfyller. Det er imidlertid også et krav at antall ferieboliger (bolig nummer to) overstiger antall primærboliger. Dette er ikke tilfelle for Benidorm som derfor må klare seg uten den innbringende statusen, skriver avisen El País.

I motsetning til nabokommuner som Cullera, Sueca, Santa Pola, Xàbia eller El Campello, er Benidorms turisme basert på hoteller og ikke på feriehus og leiligheter. At Benidorm i realiteten har en varierende populasjon som uoffisielt ligger på rundt 150.000 hjelper ikke byen, ei heller at dette antallet øker til rundt 400.000 under sommersesongen.

Det relativt lave budsjettet gjør det vanskelig å drive en forsvarlig kommuneadministrasjon. Et eksempel som trekkes frem i El País er sikkerheten i byen som i dag skal ivaretas av rundt 100 betjenter. Dette antallet er avpasset innbyggertallet på 69.000 og ville vært tilstrekkelig dersom man så bort fra all turismen. På sommerhalvåret med festing og alkohol er imidlertid kapasiteten for liten til å passe på fulle turister, rykke ut ved slåsskamper og generelt bevare ro og orden. Ved siden av dette kommer belastningen turismen innebærer på andre servicetilbud og infrastruktur.

Kommunen som ledes av PSOE og ordfører Agustín Navarro har i flere år forsøkt å få en økning i bevilgningene, for å møte behovene som melder seg for en turistby. Ordføreren oppfordrer nå alle kommunens partier om å trekke i samme retning, inkludert PPs representanter som han mener må ta opp problemet med sin ledelse i Valencia og Madrid. I følge beregninger fra kommunen står Benidorm for én prosent av Spanias bruttonasjonalprodukt, 10 prosent i Comunidad Valenciana.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter