Benekter skjult regnskap

Publisert

Regionspresidenten i Valencia, Alberto Fabra (PP), benekter at partiet har operert med skjulte regnskaper. Alle partiets kontoer og operasjoner har i følge presidenten vært lagt frem for revisjon. Uttalelsen kommer etter at det ble kjent at spanske likningsmyndigheter mener partiet ble ulovlig finansiert i årene 2007 og 2008.

 

I følge likningsmyndighetene skal Partido Popular i Valencia i den aktuelle perioden ha brukt over tre millioner euro på valgkampanjer, penger som angivelig kan spores tilbake til det korrupte nettverket Gürtel. Regionspresidenten vil ikke kommentere innholdet i opplysningene, men henviser til den pågående rettssaken (Gürtel-saken).

 

«De problemstillingene som er under rettslig prosess bør avklares hos domstolene, og vi vil selvfølgelig samarbeide i trå med prosedyrene for at sannheten skal komme frem, som er at PP ikke har skjulte regnskaper» sier Fabra. Han hevder videre at alle regnskapene fra partiets valgkampanjer frem til i dag har vært til offentlig revisjon hos myndighetene. I følge Fabra har partiet «absolutt ingenting» å skjule, men vil fortsette å jobbe for en «gjennomsiktig» partiøkonomi.

 

Alberto Fabra har på mange måter blitt sett på som mannen som skulle rydde opp i partiets problemer. Den tidligere ordføreren i Castellón tok over vervet som regionspresident i 2011 da hans forgjenger Francisco Camps (PP) måtte trekke seg på grunn av korrupsjonsanklager. Siden det har en rekke av partiets representanter i Valencia-parlamentet havnet på tiltalebenken for korrupsjon, blant annet partiets tidligere parlamentariske leder Rafael Blasco (PP). Per dags dato står ni av PPs parlamentsmedlemmer tiltalt i en eller flere korrupsjonssaker.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter