«Bekymret for situasjonen» – men det er ingen nye restriksjoner under vei

Publisert

Regjeringspartiene PSOE og Podemos vil i denne omgang ikke endre på den «alarmtilstand» som allerede er i effekt men man vurderer nå videre innstramminger. Spanias helseminister åpner døren for å endre på det nasjonale «portforbudet» og restriksjonen i lys av den tredje smittebølgen i Spania. Da innenfor det allerde definerte lovverket.

Regjeringen poengterer at de ikke vil gå tilbake til de strenge restriksjonene man så våren 2020. Under dagens «alarmtilstand» kan regionene innføre restriksjoner innenfor de rammene definert nasjonalt.

Helseministeren poengterer at man har lært mye gjennom de to smittebølgene Spania har gått gjennom og selv om mange av tallene nå er høyere enn noensinne står man bedre rustet nå. Fredag ble det registrert 40.197 nye smittede og 575 tilfeller pr. 100.000 innbyggere i snitt.

I Valencia-regionen sier president Ximo Puig at man ikke vil innføre noen nye tiltak til tross for at syv av ti sengeplasser er opptatte på sykehusene i regionen. Man har store reserver å ta av så man i Valencia-regionen kan doble sengeplassene ved å ta i bruk private sykehus og midlertidige «felt-sykehus» man tidligere satte opp under den første smittebølgen.

I kjølvannet av jul og nyttårsfeiringen har antallet smittede økt betraktelig i store deler av Spania. Vinterklima i store deler av Spania har gjort folk mer sårbare samtidig som man tilbringer mer tid sammen innendørs.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter