Bekrefter Camps som kanidat

Publisert

Formann for Partido Popular, Mariano Rajoy har bekreftet Francisco Camps  som partiets kanidat som president for Valencia-regionen.

Formann for Partido Popular, Mariano Rajoy har bekreftet Francisco Camps  som partiets kanidat som president for Valencia-regionen.

Camps er i dag fungerende president. Det har i langt tid vært usikker på om Partido Popular har ønsket å lansere Camps som kandidat ved valget i 2011. Camps er involvert i flere av de skandalene som har rystet partiet, spesielt i Valencia-regionen.

Rajoy har under lang tid vært under press for å
Partiet skal ha mottatt og betalt ut svarte penger og brukt dem blant annet til å finansiere sin valgkamp. President Camps er personlig mistenkt for korrupsjon og skal beviselig ha mottatt kostbare "gaver" fra blant annet utbyggere og forretningsmenn i regionen.

Også partiets topper i Castellon og i Alicante har fått sine kontorer raidet av politiet og må møte i retten anklaget for korrupsjon. Manuel Fabra som sitter som president i Castellon har fått krav fra påtalemyndigheten om femten år i fengsel og inndragning av verdier for flere millioner Euro.

Til tross for dette ønsker partiet å fortsette med samme toppleder i Valencia-regionen, Mariano Rajoy har lenge vært under press for å gi sin mening om saken. Han hevdet tidligere i sommer at Francisco Camps var uskyldig men ville ikke ennå bekrefte ham som partiets offisielle kandidat i Valencia.

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter