Begravde hund levende

Publisert

Hunden hadde vært utsatt for et kraftig slag mot hodet. På denne måten hadde bonden forsøkt å ta livet av hunden, men endte likevel opp med å begrave dyret levende.

Guardias Civil i Villablino (León) har identifisert eieren av en syv måneder gammel mastiff-hund, som ble begravet levende på en søppelfylling i León-regionen Babia i slutten av mars.

Som et resultat av dette, startet patruljen fra Nature Protection Service (SEPRONA) i Villablino Civil Guard en rekke tiltak for å avklare hva som skjedde etter å ha funnet dyret begravet på en søppelfylling i byen Piedrafita de Babia, i kommunen Cabrillanes (León). Det er åpnet etterforskning av dyrets eier, en bonde fra området. Han er mistenkt for å både forlate og mishandle hunden.

Mastiffen har overlevd etter å ha blitt behandlet og tatt vare på i en veterinærklinikk i Villablino og er i god form.

Guardia Civil minner om at artikkel 337 i straffeloven straffer den som forlater et dyr i forhold som kan sette livet eller den fysiske integriteten i fare med en bot på 1 til 6 måneder. I samme artikkel fastslås det at de som “mishandler med grusomhet og uten grunn..” kjæledyr og forårsaker deres død eller forårsaker skader som resulterer i alvorlig fysisk svekkelse, vil bli straffet med fengsel fra tre måneder til ett år. I tillegg til at man mister retten, fra ett til tre år, for utøvelse av yrke, håndverk eller handel som er relatert til dyr.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter