Båtflyktning vant i julelotteriet

Publisert

En immigrant fra Senegal har vunnet 400.000 euro i det spanske julelotteriet El Gordo. Mannen kom i båt til Spania med sin kone i 2007 og ble reddet utenfor kysten av Tenerife. I dag bor paret i byen Roquetas de Mar syd i Spania der samtlige av årets vinnerlodd ble solgt. Trekningen fant sted den 22. desember. El Gordo er verdens største lotteri målt i sum penger som deles ut, totalt 2,2 milliarder euro. Julelotteriet har lang tradisjon med røtter helt tilbake til 1700-tallet.

Den 35 år gamle senegaleseren fra Roquetas de Mar (Almería) har fått livet snudd på hodet. Han og hans kone har siden de kom til landet levd av strøjobber og har til nå måttet leve svært sparsommelig. De to kom i en overfylt flyktningebåt til Kanariøyene i 2007 og ble reddet utenfor øya Tenerife.

Mannen takker i dag Spania for at han og kona er i livet. Paret bor i byen Roquetas de Mar der samtlige av årets vinnerlodd (nr. 79140) ble solgt.

Til sammen 1.600 vinnerlodd skal ha blitt solgt i den lille kystbyen med rundt 90.000 innbyggere. Byens ordfører, José Juan Rodríguez, sier til media at kommunen gleder seg stort over resultatet og at pengene kommer godt med. I følge ordføreren har byen en arbeidsledighet på hele 30 prosent, nesten ti prosent mer enn gjennomsnittet for hele Spania.

Det nasjonale julelotteriet El Gordo (Den fete) har lang tradisjon i Spania. Forløperen til dagens utgave ble innført av kong Carlos III allerede i 1763. Lotteriet er verdens største målt i sum penger som deles ut, totalt 2,2 milliarder euro (ca. 21 milliarder kroner). Årets trekning fant sted den 22. desember. Vinnerne av førstepremien får tildelt 400.000 euro hver (rundt 3,8 millioner kroner).

Les også:

El Gordo – verdens største lotteri!

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter