Baskere med krav om uavhengighet

Publisert

Lørdag 20. juni demonstrerte tusenvis av mennesker for uavhengighet i Baskerland. De tre baskiske byene Vitoria, San Sebastian, Bilbao, samt Pamplona i Navarra og Bayonne i Syd-Frankrike, var med på markeringen. Byene ble forent gjennom et kjede av mennesker med krav om folkeavstemning om spørsmålet.

Demonstrasjonen i Baskerland ble arrangert av organisasjonen Gure esku dago (Det ligger i våre hender) som ble opprettet i 2013 og som er et fredelig initiativ for uavhengighet inspirert av den katalanske uavhengighetsorganisasjonen Assemblea Nacional Catalana. Baskerne har etter katalansk modell lenge ønsket folkeavstemning om uavhengighet fra Spania. Men i motsetning til i Catalonia der opp mot femti prosent av befolkningen ønsker løsrivelse, er oppslutningen i Baskerland langt lavere og ligger i følge målinger på rundt 25 prosent, skriver avisen El País. Også i juni i fjor arrangerte organisasjonen Gure esku dago en liknende demonstrasjon.

Foto: Bilde fra baskernes “human chain” under markeringen i juni 2014.

 

 

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter