11.7 C
Alicante
30.4 C
Málaga
20.1 C
Las Palmas de Gran Canaria

Barnevernet sier stopp for Spaniaferie

Dagbladet skriver om autisten som har vært i Spania sammen hver sommer siden 2010 sammen med sin fostermor. Nå sier barnevernet nei. Gro Mikalsen får ikke ta med fostersønnen (15) med Downs og autisme på ferieturen som ble bestilt for et år siden. Fostermor Gro Mikalsen ble 29. februar skilt fra sin fostersønn (15) med Downs syndrom og autisme etter konflikt med barnevernet i Bydel Bjerke i Oslo. 

Vil til Solgården i Villajoyosa

– Solgården i Spania har vært en fast tur siden juni 2010. Den er tilrettelagt og er en sikker og trygg ferie for barnet. Vi bestilte turen i juni i fjor for å sikre oss plass. Her har vi gjennom alle disse åra fått mange gode venner og har funnet trygghet og glede. Vi har vårt faste rom på casa 1, fast bord i matsalen og fast solseng ved bassenget, forteller Gro Mikalsen.

Dette bunner i en konflikt som har pågått over mange år. Da fostersønnen var fire år gammel, fikk Mikalsen en akutt prolaps i ryggen og måtte opereres. Barnevernet i Bydel Bjerke ville da ta ham ut av hjemmet og plassere ham i en omsorgsbolig i påvente av at Mikalsen skulle komme seg på beina igjen. Dette var Mikalsen sterkt imot. Hun var av den klare oppfatning at det ikke ville være bra for den alvorlig utviklingshemmede gutten å bli tatt ut av hjemmet, da det var snakk om en sykemeldingsperiode på tre eller fire måneder.

– Taushetsbelagt

Bydel Bjerke ønsker ikke svare på hvorfor de finner det nødvendig at fostermoras besøk i barneboligen skal være under tilsyn. Bydelen ønsker heller ikke grunngi hvorfor de har avslått fostermoras søknader om samvær utenfor boligen, deriblant spaniaturen, og de ønsker ikke opplyse om hvilke eventuelle andre ferieplaner de har for 15-åringen.

Relaterte saker

- Advertisement -