Bare en av tre lærere kan engelsk

Publisert

15% av timene på skolen skal være på engelsk sier loven. Bare en av tre lærere kan nok engelsk til å følge loven. Den samme loven krever også at minst 25% av undervisningen foregår på Valenciano.

Det var i februar 2018 at loven om krever 15% engelsk på skolen ble vedtatt. Loven gjelder alle barneskoler i Valencia-regionen hvor også Alicante og Malaga-provinsen inngår. Barn mellom 6 og 12 år skal ha 15% av sine timer på engelsk. Lærernes engelsk-kunnskaper er elendige. Bare en av tre lærere er flink norsk i engelsk til å lære det fra seg.

Loven som ble vedtatt over ett år tilbake gikk i kraft for skoleåret 2019-2020. Loven krever er ment å gjøre barna flerspråklige med å kreve at undervisningen foregår på flere språk. Engelsk blir ofte brukt i timer hvor barna har tegning og forming i tillegg til regulære, engelsk-timer.

Krav til språkbruk i Valencia-regionen:

15% Engelsk

25% Castellano (Spansk)

25% Valenciano

Kravet om Valenciano ble nytt fra 2018 og er svært kontroversielt. Bruken av Valenciano går på bekostning av Engelsk og ses på av mange foreldre som lite fremtidsrettet og en del av Valencia-regjeringens «regionale nasjonalisme». For barn av foreldre fra andre deler av Spania eller andre land betyr dette at de ikke kan bistå barna med lekser. Mange foreldre velger å sende barna på privatskoler for å unngå det store fokuset på Valenciano og heller få mer engelsk eller fransk.

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter