Barcelona: Sagrada Familia var det egentlige bombe-målet

Publisert

Terrorangrepet på Las Ramblas i Barcelona var forholdsvis improvisert. Etter at en bombe under forberedelse hadde gått av i et hus i Alcanar onsdag kveld improviserte terroristene et enklere angrep med biler dagen etter. Den egentlige planen var å plassere bomber laget av gassflasker i varebilder ved tre steder i Barcelona. Kirken Sagrada Familia skal ha vært hovedmålet. Arkitekten Gaudi’s mesterverk er et Europas mest bestøkte turistattraksjoner og mottar hvert år over fire millioner besøkende.

Det andre målet var Las Ramblas hvor rundt 300.000 fotgjengere passerer daglig. Poliet er ikke helt sikre på hva de tredje målet var, men man antar den tredje bomben var ment plassert i byens havneområde.

 

Barcelona: La Sagrada Familia skal innvies

Profil – Antoni Gaudi

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Flere relaterte nyheter

Nyttig å vite: