Barcelona: Rev i fangenskap må bli veganer

Publisert

En kvinne fra Barcelona får kritikk på sosiale medier for å tvinge en fennek-rev til å bli veganer. Det noe uvanlige kjæledyret er fra naturens side avhengig av både kjøtt og plantemateriale, noe som har fått dyrevernere til å reagere. Kvinnen som selv er veganer hevder at revens magre utseende ikke skyldes underernæring og at dyret får nødvendig kosttilskudd.

Fennek, også kalt ørkenrev, er et rovdyr i reveslekten. Reven er klassifisert som omnivor, det vil si at den er altetende og ernærer seg på en kombinasjon av kjøtt og plantemateriale. Grunnet dyrets intelligens og sosiale kvaliteter er rasen blitt adoptert som kjæledyr i enkelte land. Det gjelder blant annet i USA, der det angivelig drives regulært oppdrett til formålet.

Fennek-reven kan i følge eksperter klare seg på en vegan-diett dersom den får nok proteiner og annet nødvendig kosttilskudd. Dyrevernere mener imidlertid at problemet knyttet til revens kosthold er sekundært og at dyret ikke burde holdes fanget i det hele tatt.

En veterinær fra dyrevernorganisasjonen PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) sier i et intervju med BBC News at fennek-rever er “villdyr som jakter om natten” og er “naturlig redde for mennesker og aldri burde holdes som kjæledyr”.

Den unge kvinnen fra Barcelona oppfordres derfor til å overgi reven til en egnet dyerpark som kan “møte dyrets komplekse behov”. PETA-representanten ber kvinnen i stedet om å oppsøke et lokalt dyremottak for forlatte dyr, der hun kan overta omsorgen for en hund eller katt som trenger en eier.

Kvinnen får kritikk på sosiale medier for å tvinge dyret til å overleve som veganer. Selv anser hun seg som aktivist for dyrs rettigheter og er imot at mennesker skal spise kjøtt.

Bildene av dyret som kvinnen har delt på internett viser en tilsynelatende avmagret rev med lite pels, noe som har skapt til dels sterke reaksjoner. Enkelte aktivister forsvarer imidlertid kvinnen og sier fennek-rever er magre av natur.

I følge kvinnen får dyret nødvendig kosttilskudd. Hun hevder også at den tynne pelsen skyldes en type pollenalergi som dyret hadde før det ble satt på vegan-diett.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter