Barcelona på kokain-toppen

Publisert

Barcelona har det høyeste forbruket av kokain i Europa. Det viser analyser av avløpsvann foretatt av senteret for forskning på rus og rusavhengighet i EU (EMCDDA). Forbruket er også det høyeste som er registrert siden målingene startet i 2011. Et utvalg på til sammen 56 byer fra 19 forskjellige land er med i undersøkelsen. Etter Barcelona på listen kommer Zürich i Sveits og Antwerpen i Belgia.

Undersøkelsen fra European Monitoring Centre for Drugs and Drug Addiction (EMCDDA) bygger på en analysemetode som ble tatt i bruk på 1990-tallet for å måle effekten av bruk av husholdningsprodukter på miljøet. I 2011 startet dagens målinger av narkotiske stoffer til bruk i forskning på rus og rusavhengighet. Resultatene som ble offentliggjort den 7. mars i år er basert på analyser gjort i mars i fjor, der daglige prøver av avløpsvannet i de forskjellige byene ble hentet inn over en periode på en uke. I følge prøvene har Barcelona hver dag et forbruk av kokain på 965,2 mg per 1.000 innbyggere, det høyeste som er målt siden 2011.

Foruten kokain kommer Barcelona også høyt opp på listen for bruk av MDMA (Ecstasy). De andre stoffene i undersøkelsen er amfetamin og metamfetamin (crystal meth). Av byene som har vært med siden starten av undersøkelsen ser man en generell tendens til økning i forbruket av narkotiske stoffer fra 2011 til 2016. Målingene fra 2017 viser en stabilisering av nivået, med mindre endringer i verdiene. For mer informasjon om undersøkeslen klikk her: wastewater analysis study 

Les også: Gjenbruk av vann «truet» av dopbruk

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter