Barcelona og Madrid flyplass topp 10 i verden

Publisert

Spanias to største flyplasser Barcelona-El Prat og Madrid-Barajas og er blant de ti beste i verden. Det fremgår av en kåring fra forbrukerorganisasjonen AirHelp. De to flyplassene får henholdsvis syvende og åttende plass på listen, med høy skår på blant annet punktlighet, service og renhold. Øverst på listen ligger Singapore, etterfulgt av München, Hong Kong, København og Helsinki flyplass.

AirHelp er en privat forbrukerorganisasjon som fremmer passasjerers rettigheter overfor flyplasser og flyselskaper verden over. Organisasjonen gir råd og hjelp i erstatningsspørsmål ved flyforsinkelser og når reisen på andre måter ikke har gått som planlagt. Til grunn for rangeringen av flyplassene ligger måling av punktlighet, servicekvalitet og omdømmet passasjerene selv har gitt i spørreundersøkelser.


Singapore best i verden

De ti beste flyplassene på listen er Singapore med 9,07 av 10 mulige poeng. Deretter følger Munich International Airport (8,66), Hong Kong International Airport (8,42), Copenhagen Kastrup Airport (8,04), Helsinki-Vantaa Airport (8,03), Cincinnati Northern Kentucky International Airport (7,94), Barcelona-El Prat Airport (7,90), Madrid Adolfo Suarez-Barajas Airport (7,81), Auckland International Airport (7,80) og Frankfurt International Airport (7,76).


Ryanair nederst på listen

I tillegg til flyplassene er det gjort kåringer av de beste flyselskapene. Også her havner Singapore med Singapore Airlines øverst på listen, etterfulgt av Etihad Airways (De forente arabiske emirater) og Qatar Airways.

Nederst på listen ligger lavprisselskapet Ryanair, sammen med Monarch Airlines, Tunisair, Smart Wings og Bulgaria Air som aller sist.

Les også: Alicante flyplass Europas beste 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter