Barcelona 230 millioner år gamle fotavtrykk

Publisert

I Spania har man funnet et fotavtrykk av en dinosaur som streifet i området 230 millioner år siden. Funnet ble gjort i det nordøstlige delen av Katalonia. Eksperter sier det er den best bevarte dinosaur avtrykket sett så langt i den iberiske halvøya.

Avtrykket av den reptil-lignende skapning kalt en Isochirotherium – en stamfar til dinosaurer og krokodiller – ble oppdaget i begynnelsen av april av en turgåersom gikk i området “Olesa de Montserrat”,  ca 40 kilometer nord for Barcelona.

En gipsavstøpning ble gjort av lokale kommunearbeidere og overlevert til Barcelona-regionens myndighet for arkeologi og paleontologi så det eksepsjonelle funnet kan studeres videre og bevares. Eksperter sier avtrykket har en eksepsjonell kvalitet, man kan tydelig se detaljene for klør og hud.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter