Bankkrisen kostet Spania 60 milliarder euro

Publisert

Krisen i den spanske banksektoren fra 2009 til 2015 kostet Spania over 60,7 milliarder euro, ca 550 milliarder kroner. Det fremgår av den nye rapporten til landets riksrevisjon Tribunal de Cuentas. En av bankene som er tilført mest midler er Alicante-banken CAM, til sammen over 11 milliarder euro.

Rapporten fra Tribunal de Cuentas er levert den spanske nasjonalforsamlingen i forbindelse med regnskapet til det statlige restruktureringsfondet som ble etablert etter finanskrisen i 2008, Fondo de reestructuración ordenada bancaria (FROB). Opprettelsen av fondet var en del av tiltakene som ble gjort i forbindelse med bankkrisen og har hatt som mandat å styre prosessen med omstrukturering av den spanske banksektoren.

Bankene som har fått tilført mest penger fra den spanske stat og EU er Catalunya Caixa (12,7 milliarder euro), Bankia (12,3 milliarder), Caja de Ahorros del Mediterráneo CAM (11 milliarder) og Novagalicia (9,1 milliarder).

Les om bankkrisen i Spania: Oppgjøret etter bankkrisen 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter