Du blir neppe smittet når du bader i Middelhavet

Publisert

Det er bare en «teoretisk» mulighet for at man kan smittes av Corona-viruset ved å bade på en strand hvor noen som bærer viruset også bader.

Mikrobiologen Sergi Maicas er knyttet til Universitetet i Valencia. Han sier at havets evne til å «tynne ut» veske gjør sannsynligheten for smitte «anekdotisk». Han får støtte av leder for studier i molekylær biologi, som sier folk kan få viruset på kroppen når man håndhilser, ligger på samme håndkleet e.l. Havet i seg selv vil neppe smitte noen men det er alt man gjør før eller etter turen ut i Middelhavet som kan være problematisk.

Sergi Maicas sier at selv om bading i seg selv nok er ufarlig, så vil helsemyndighetene måtte ta hensyn til andre faktorer når de bestemmer for å eventuelt åpne strendene for turister, badende og andre.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter