Både ferie- og forretningsreiser til Spania øker

Publisert

Antall mennesker som velger Spania som reisemål fortsetter å øke også i 2018. I løpet av årets tre første måneder hadde hele 13,7 millioner reisende besøkt landet, en økning på 6 prosent fra samme tid i fjor. Økningen gjelder både for turister og forretningsreisende. Dersom tendensen fortsetter, vil det nok en gang bli rekordhøye tall ved utgangen av året. I fjor besøkte over 82 millioner mennesker Spania.

I følge tallene fra det spanske statistikkbyrået Instituto Nacional de Estadística (INE) var besøkstallet for mars måned alene på hele 5,4 millioner, over 9 prosent mer enn i mars i fjor. Noe av forklaringen på økningen skyldes påsken, en høytid som innebærer et kraftig oppsving i antall tilreisende til Spania. I motsetning til i fjor, ble den i år feiret i mars og ikke i april.

Av totalen på 13,7 millioner (til og med mars i år) er Kanariøyene og Catalonia de mest besøkte regionene. Av nasjonaliteter utgjør briter som vanlig den klart største gruppen besøkende (20,8 prosent). Deretter kommer tyskere (13,5 prosent), franskmenn (12,3 prosent) og italienere (5,6 prosent).

I følge statistikken er turisme (det vil si fritid, rekreasjon og ferie) det klart største motivet for valg av Spania som reisemål (ca. 90 prosent av totalen i mars). Økningen i antallet turister var på 8,5 prosent for denne måneden. Samtidig økte også antallet forretningsreisende fra utlandet betydelig (forretning og annen profesjon), nærmere bestemt med 32,1 prosent.

Dersom tendensen fortsetter vil det igjen bli rekordhøye tall ved utgangen av året. I fjor besøkte over 82 millioner mennesker Spania, nærmere 9 prosent mer enn i 2016 da totalen var på 75 millioner.

Les også: 82 millioner besøkte Spania i 2017 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter