12 C
Alicante
30.4 C
Málaga
20.3 C
Las Palmas de Gran Canaria

Aznar innblandet i ulovlig finansiering

Tidligere statsminister Jose Maria Aznar trekkes enda dypere inn i etterforskningen av den ulovlige finansieringen av regjeringspartiet Partido Popular. Det spanske Økokrim (UDEP) bekrefter i en rapport lagt fram den 5.juli at det konservative Folkepartiet har vært ulovlig finansiert av tidligere statsminister Aznar’s høyrevridde tankesmie FAES.

Falske kvitteringer

Tidligere statsminister Aznar (PP) sin stiftelse har betalte for flere av partiets valgkamparrangementer med offentlige midler. Midler som stiftelsen hadde mottatt på bakgrunn av falske fakturaer fra selskaper som inngår i korrupsjons-nettverket Gürtel.

Ifølge en rapport fra spanske Økokrim og påtalemyndighetene betalte stiftelsen allerede i 2003 for politiske kampanjer med offentlige midler som ble bevilget av Kulturdepartementet på bakgrunn av falske fakturaer utstedt fra Special Events, et selskap er sentralt i den svært omfattende korrupsjonssaken »Gürtel.»

Ulovlig støtte til 39 valgmøter

PP og Special Events, som var ansvarlig for å organisere ulike arrangementer i valgkampen til Partido Popular, har ifølge rapporten fra Økokrim lurt til seg offentlige midler for å avholde 39 valgmøter i 2003. Økokrims rapport er nå oversendt til dommer Pablo Ruz som leder etterforskningen i Barsenas-saken.

FAES-stiftelsen har under den sittende konservative regjeringen blitt sterkt favorisert med offentlige midler.

Relaterte saker

- Advertisement -