Aznar hyller Bush

Publisert

Spanias tidligere regjeringssjef, Jose Maria Aznar (PP), hyllet den 14. november den avtroppende amerikanske presidenten, George W. Bush, i en artikkel i den franske avisen Le Figaro. Aznar skriver at verden har blitt et langt tryggere sted takket være Bushadministrasjonen og deres internasjonale innsats. Og han hevder at historien vil frifinne den amerikanske presidenten.

Jose Maria Aznar tapte det spanske regjeringsvalget i 2004, etter å ha forledet velgerne til å tro at ETA sto bak togbombene i Madrid, i ettertid bare referert til som 11-3 i Spania. Det spanske folk vendte han i praksis ryggen allerede da han, som en av få europeiske statsoverhoder, ga uforbeholden støtte til de ”neokonservative haukenes” kamp mot terror.

Selv ikke etter at det ble klart at Irak ikke hadde masseødeleggelsesvåpen, har Aznar aldri kritisert invasjonen. Og han fortsatte å pøse på med soldater i den amerikansk skapte hengemyren, vel vitende om at over 80 % av den spanske befolkningen var imot.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter