Avviser rykter om skilsmisse

Publisert

Ryktene om ekteskapsbrudd mellom Spanias tidligere konge Juan Carlos og dronning Sofía tilbakevises. Den italienske avisen La Repubblica skrev nylig at en skilsmisse var nært forestående. Kongens abdikasjon i juli skal ha gjort det enklere for ekteparet å gjøre det de lenge har ønsket – å skille lag, skrev avisen. Dette benektes fra spansk hold. I følge avisen El Mundo stemmer det at den tidligere kongen og dronningen av Spania ser lite til hverandre. Avisen avviser imidlertid ryktene om skilsmisse og viser til kilder nære slottet.

I begynnelsen av september i år skrev den italienske dagsavisen La Repubblica at en skilsmisse mellom Juan Carlos av Borbón og Sofía av Grekenland og Danmark var nært forestående. Ryktene var basert på at paret ikke var blitt sett sammen siden sønnen Felipe VI tok over som konge av Spania i midten av juli. Spanske aviser gjenga ryktene, noe som førte til at saken vokste i omfang.

Spekulasjonene ble ikke avvist av det spanske kongehuset. Men det skyldes angivelig ikke annet enn en protokoll om at «skriverier» om kongefamilien konsekvent ikke kommenteres. I følge avisen El Mundo avvises i tillegg ryktene av kilder nære slottet.

Avisen bekrefter at den tidligere kongen og dronningen ser lite til hverandre, men tilbakeviser spekulasjonene om skilsmisse. Dersom det skulle vært hold i ryktene, ville det vært første gang i europeisk historie at en konge og dronning (abdisert eller ikke) formelt skiller lag. Det nærmeste man kommer en slik situasjon i spansk sammenheng var da kong Felipe VI´s storesøster prinsesse Elena skilte seg fra Jaime de Marichalar i 2010.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Flere relaterte nyheter

Nyttig å vite: