Avlytting erkært ulovlig

Publisert

Dommer Baltasar Garzón uttaler at han vil anke dommen han fikk 9. februar.

Den populære dommeren var tiltalt for å ha gått utover lovens fullmakter da satte i gang avlytting av siktede og deres advokater i Gürtel-saken.

Saken omhandler bestikkelser fra forretningsmenn, deriblant Correa, mottatt av anerkjente Partido Popular-politikere.

Dommer Baltasar Garzón uttaler at han vil anke dommen han fikk 9. februar.

Den populære dommeren var tiltalt for å ha gått utover lovens fullmakter da satte i gang avlytting av siktede og deres advokater i Gürtel-saken.

Saken omhandler bestikkelser fra forretningsmenn, deriblant Correa, mottatt av anerkjente Partido Popular-politikere.

Dommer Garzòn beordret telefonavlytting av fenglsede i saken og deres advokater fordi han mistenkte at flere millioner euro som egentlig skulle gå til offentlige prosjekter, ble tappet fra Valenciaregionen, Castilla-La Mancha og Madrid av de tidligere korrupsjonssiktede PP-politikerne, blant annet Valencias tidligere regjeringspresident, Francisco Camps.
Valenciaregionen er i en særdeles dårlig økonomisk situasjon, og det mistenkes at offentlige midler som skulle ha gått til regionen nå ligger i utenlandske skatteparadis, lurt vekk av korrupte politikere.

De siktede i denne saken har bedt Høyesterett om å suspendere dommer Garzòn i opptil 17 år for ulovlig avlytting.

Alle de syv dommerne i retten mente at Garzòn var skyldig. Dommen lød på 11 år uten rett til å utøve sitt virke.

Mange internasjonale medier har uttalt at dommen mest sannsynlig vil sette punktum for Garzòns karriere som dommer i Spania.
Han er imidlertid svært populær internasjonalt og jobber for øyeblikket som rådgiver for Den Internasjonale straffedomstolen i Haag.
Nå venter to nye rettssaker mot Garzòn.

Garzòns datter har skrevet et brev til alle som feirer etter at Garzon ble funnet skyldig.

”Dette brevet er til alle de som feirer dommen av Baltasar Garzòn.
Til dere som i alle år har kommet med fornærmelser og løgner; til dere, som i dag endelig har nådd deres mål, fått deres trofé.
Til alle dere vil jeg si at vi aldri vil gå med senket hode eller felle en tåre for hans skyld. Den gleden skal vi ikke gi dere.
Vi har fått gjennomgå, men vi har ikke sunket; og vi er langt fra å miste troen på samfunnet som har gitt oss krefter til å fortsette kampen for en rettferdig verden der rettferdigheten er riktig, uten sekterisme, uten å bli ledet av sjalusi; uten lobbyvirksomhet.
En rettferdighet som respekterer ofrene, slik jeg har blitt opplært siden jeg ble født og slik jeg vil lære min datter, som i dag står utenfor det hele, at hun kjenner og lærer, til tross for at rettferdigheten i dag har blitt svekket.
Det er et steg tilbake da dere i dag klandrer Baltasar, for noe som bare er en refleksjon av hans egen person.
Men mest av alt, ønsker jeg at dette slaget, som dere har bygget opp i årevis, ikke vender seg mot vårt samfunn for de alvorlige konsekvensene som rettsvitenskapen kan ha.
Dere feirer i dag med champagne, men vi gjør det sammen, hver natt, fordi vi vet at min far er uskyldig og vår samvittighet er ren.

Madrid, 9. februar 2012”

Marìa Garzòn Molina”

 

Les mer om dommer Garzòn i neste utgave av Spaniajournalen.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter