Avgått spansk minister etterforskes

Publisert

Skatteverket i Spania skal gjøre en offisiell etterforskning av forretningsnettverket til den avgåtte ministeren Jose Manuel Soria og hans familie, skriver avisa El Mundo.
Soria gikk av etter Panama Papers-avsløringer i spansk presse om virksomheter i skatteparadisene Bahamas og Jersey, og etter å ha blitt tatt i flere selvmotsigelser i sine forklaringer. I et intervju på TV13 sa Soria at han ikke hadde gjort noe ulovlig.

Ifølge en erklæring av eiendeler i Kongressen 7. januar 2016 hadde Soria en ministerlønn på 73 000 euro og 18 000 euro i inntekt fra aksjer og annet. Han betalte 24 000 euro i skatt fra personlig inntekt. Han eide i fjor verdier for over 1,5 millioner euro, ifølge informasjon som ble publisert etter valget. I 2012 skal Soria ha oppgitt en formue på 1,23 millioner euro. Journalisten Carlos Segovia undrer seg over hvordan det kan ha seg at Soria har økt sin formue med 82 500 euro per år de siste fire årene når han hadde en nettoinntekt etter skatt på 67 000 euro, samtidig som han og hans familie har holdt en høy levestandard.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter