AVE-tog til Barcelona utsatt til 2022

Publisert

Traseen for høyhastighetstoget (AVE) mellom Alicante og Barcelona vil tidligst stå ferdig i 2022. Det spanske samferdselsdepartementet hadde lovet ferdigstillelse i 2019, men har utsatt datoen med tre år. Med en maksfart på 350 kilometer i timen vil togturen fra Costa Blanca til den katalanske hovedstaden ta kun tre timer, en og en halv time raskere enn i dag.

Det skal være planleggingen av strekningen Valencia-Castellón som har skapt problemer i utbyggingen av AVE-forbindelsen til Barcelona. I følge spanske aviser er arbeidene nå til ny utredning med et budsjett på 660.000 euro og påbegynnelse for konstruksjon i 2019. Deretter vil det ta tre år før traseen står ferdig, heter det fra departementet (Ministerio de Fomento). Utbyggingen av strekningen har en budsjettramme på over 1,1 milliarder euro.

Skinnegangen for dagens konvensjonelle tog i Spania er bredere enn det som gjelder for de nye høyhastighetstogene AVE (Alta Velocidad Española). Sporvidden må med andre ord gjøres smalere og endres til såkalte normalspor som gjelder for de fleste andre europeiske land. Dermed vil det ikke bare gå raskere på spanske strekninger. Spania knyttes også opp mot jernbanenettet i Frankrike og resten av Europa (den såkalte Middelhavs-korridoren). AVE-forbindelsen fra Barcelona til Frankrike er allerede på plass, åpnet i slutten av 2013.

 

Les mer om AVE-tog og Middelhavs-korridoren: Valencia-Barcelona på 2 timer 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter