11 C
Alicante
30.4 C
Málaga
15.8 C
Las Palmas de Gran Canaria

AVE til Murcia kompliseres av bedragerisak

Byggingen av traseen for høyhastighetstoget AVE fra Alicante til Murcia kompliseres av mistanker om omfattende svindel hos entreprenører og underleverandører. Til sammen fire større selskaper er involvert i saken og mer enn 17 millioner euro skal være kommet på avveier.

AVE-forbindelsen fra Alicante til Murcia skulle egentlig stått ferdig i 2014. Prosjektet ble imidlertid forsinket av at man først måtte bli ferdig med traseen til Alicante, et arbeid som ikke ble avsluttet før i juni 2013. Etter det er datoen for ferdigstillelse satt til slutten av 2016. De nye avsløringene om mulig millionsvindel bringer imidlertid med seg ny usikkerhet.

Foreløpige opplysninger fra politiet tyder på at mer enn 17 millioner euro av offentlige midler kan ha kommet på avveier, penger som kommer fra jernbaneselskapet Adif. Dersom foreløpige anklager er riktige har pengene havnet i lommene på privatpersoner hos fire av prosjektets største selskaper.

I følge avisen Información er saken blitt kjent for offentligheten gjennom radiokanelen Cadena Ser. Den spanske nyhetsformilderen navngir de fire firmaene Acciona, Dragados, Constructora San José og Sacyr. Utgangspunktet i saken er en offentlig investering på 30 millioner euro, der over halvparten har gått til betaling av «fiktive» regninger.

Enkelte av de fire selskapene er fra før av involvert i Partido Populars korrupsjonssak Caso Bárcenas. Saken handler om partiets doble regnskaper der en rekke spanske entreprenører skal stå oppført med «donasjoner» til partiet.

Les også: Sier ja til togtrasé i naturreservat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[the_ad_group id="8585"]
[the_ad_group id="25373"]
[the_ad_group id="8584"]
[the_ad_group id="8584"]
[the_ad_group id="8584"]
[the_ad_group id="25369"]

Relaterte saker

- Advertisement -[the_ad_group id="8585"]