AVE direkte til Paris

Publisert

I midten av desember åpner den nye forbindelsen med høyhastighetstog (AVE) fra Barcelona til Paris. Turen vil ta litt over seks timer og inngår i byggingen av den såkalte middelhavskorridoren fra Frankrike i nord til Andalucia syd i Spania. Det vil ta mange år før hele strekket er på plass, men hullene er i ferd med å tettes. AVE-forbindelsen Murcia-Alicante skal være på plass i 2014 og Alicante-Barcelona i 2016, sistnevnte tur beregnet til tre timer.

Dersom alt går etter planen kan man fra og med 2016 komme seg med tog fra midt på Costa Blanca til den franske hovedstaden på rundt ni timer. Høyhastighetstogene fra Paris når allerede godt inn i Spania, nærmere bestemt til Figueres ca. 14 mil nord for Barcelona. Fra og med 15. desember er det ventet at toget skal nå helt frem til den katalanske hovedstaden. Reisen er beregnet å ta 6 timer og 15 minutter.

Det er første gang i historien at Frankrike og Spania er forbundet med hurtigtog på samme sporvidde, med for eksempel mulighet til å reise direkte fra Barcelona til steder som Toulouse, Marseille og Lyon på bare noen få timer.

Spania har de siste årene satset stort på å bygge ut middelhavkorridoren. Også EU har klassifisert forbindelsen som en del av basisnettet i Europa og står for rundt 40 prosent av finansieringen. En komplett AVE-forbindelse fra nord til syd er ventet ferdig i 2030.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter