Åtte personer har blitt arrestert for å selge pirat-tv

Publisert

Åtte personer har blitt arrestert i Malaga, Oviedo, Las Palmas de Gran Canaria og Madrid som en del av en aksjon i Spania for å avsløre et nettverk som driver med ulovlig distribusjon av IPTV-innhold.

Ifølge en uttalelse fra det nasjonale politiet skal organisasjonen ha tjent nesten fem og en halv million euro med mer enn 130 internasjonale TV-kanaler og tusenvis av filmer og serier som de har gjort tilgjengelig for folk over hele verden.

I tillegg til arrestasjonene ble det gjennomført to husransakelser, og 16 nettsteder for distribusjon, opptak og lagring av IPTV-innhold er blitt blokkert. Brukere som forsøker å få tilgang til disse nettstedene, vil nå bli forhindret fra å gjøre det, og vil bli omdirigert til en side hos det nasjonale politiet som viser en melding om at plattformen har blitt avlyttet.
Klager

Etterforskningen startet i november 2022, etter at medlemmer av Alliance for Creativity and Entertainment hadde klaget inn forvalterne av to nettsteder der det angivelig ble markedsført videoinnhold i strid med deres immaterielle rettigheter.

Den komplekse politi-, data- og banketterforskningen som ble gjennomført, gjorde det mulig for spesialistene i politiets sentrale enhet for datakriminalitet å bevise at nettstedene som var under etterforskning, var registrert, kontrollert og drevet fra flere selskaper som ble administrert av den hovedmistenkte, en nederlandsk statsborger. Denne mannen skal ha ledet et forretnings- og kriminelt nettverk bestående av personer hovedsakelig basert på Gran Canaria, under en lovlig forretningsstruktur som han klarte å tjene mer enn 5,3 millioner euro på.

Det nasjonale politiet antyder at denne organisasjonen brukte den nyeste teknologien til å fange opp signaler som ble sendt via satellitt i en rekke land. Deretter forsterket og dekrypterte de multimediainnholdet som de distribuerte ulovlig. Totalt ble mer enn 130 internasjonale TV-kanaler og tusenvis av filmer og serier gjort tilgjengelig for folk over hele verden, en tjeneste som de belastet hver av sine mer enn 14 000 abonnenter med mellom 10 og 19 euro per måned, eller mellom 90 og 169 euro per år – avhengig av type abonnement – med påfølgende skade på rettighetene til opphavsmennene, produsentene og distributørene av disse kunstneriske verkene, heter det videre i uttalelsen.

Som en del av etterforskningen er hovedmedlemmene i nettverket arrestert, og det er gjennomført to samtidige ransakinger i Spania, den ene i Las Palmas de Gran Canaria og den andre i Madrid, der en bil og to datamaskiner ble beslaglagt. I tillegg ble et beløp på rundt 80 000 euro sperret på bankkontoer.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter