8.3 C
Alicante
30.4 C
Málaga
16.9 C
Las Palmas de Gran Canaria

Asad-familien gjemte unna millioner i Marbella

Familien til Syrias president Bachar el Asad skal ha hatt millioner av euro gjemt bort i eiendom og på kontoer i Spania, penger man mistenker er tappet fra den syriske stat. Verdiene er nå konfiskert av spansk politi etter mistanker om omfattende svindel og hvitvasking. Over 500 eiendommer i Marbella og Puerto Banús skal ha stått registrert i forskjellige navn som familien brukte. Etterforskningen er sentrert rundt presidentens onkel Rifaat El Asad som har levd i eksil i Spania og Frankrike siden midten av 1980-tallet.

Familien Asad skal ha hatt verdier for flere hundre millioner euro i Spania. Bankkontoer og eiendommer er nå beslaglagt av spansk politi etter en kjennelse fra landets nasjonale domstol (Audiencia Nacional). I følge avisen El País har etterforskere avslørt hele 503 eiendommer som kan spores tilbake til Asad-klanen. Pengene skal ha vært investert i luksusleiligheter, hus, garasjer m.m.

Opplysninger i saken tyder på at mer enn 300 millioner euro av verdiene er midler Asad-familien har tapet fra den syriske stat. Etterforskningen er sentrert rundt presidentens 79 år gamle onkel Rifaat El Asad som har levd i eksil i Spania og Frankrike siden midten av 1980-tallet.

Politioperasjonen i Spania kommer etter at franske etterforskere kunne spore deler av onkelens formue til Spania og Marbella. Verdiene var plassert i selskaper under navnet til en av hans koner og to barn. Liknende beslag skal være er gjort i Frankrike, Curaçao, Liechtenstien og Luxembourg. 

[the_ad_group id="8585"]
[the_ad_group id="25373"]
[the_ad_group id="8584"]
[the_ad_group id="8584"]
[the_ad_group id="8584"]
[the_ad_group id="25369"]

Relaterte saker

- Advertisement -[the_ad_group id="8585"]