Asad-familien gjemte unna millioner i Marbella

Publisert

Familien til Syrias president Bachar el Asad skal ha hatt millioner av euro gjemt bort i eiendom og på kontoer i Spania, penger man mistenker er tappet fra den syriske stat. Verdiene er nå konfiskert av spansk politi etter mistanker om omfattende svindel og hvitvasking. Over 500 eiendommer i Marbella og Puerto Banús skal ha stått registrert i forskjellige navn som familien brukte. Etterforskningen er sentrert rundt presidentens onkel Rifaat El Asad som har levd i eksil i Spania og Frankrike siden midten av 1980-tallet.

Familien Asad skal ha hatt verdier for flere hundre millioner euro i Spania. Bankkontoer og eiendommer er nå beslaglagt av spansk politi etter en kjennelse fra landets nasjonale domstol (Audiencia Nacional). I følge avisen El País har etterforskere avslørt hele 503 eiendommer som kan spores tilbake til Asad-klanen. Pengene skal ha vært investert i luksusleiligheter, hus, garasjer m.m.

Opplysninger i saken tyder på at mer enn 300 millioner euro av verdiene er midler Asad-familien har tapet fra den syriske stat. Etterforskningen er sentrert rundt presidentens 79 år gamle onkel Rifaat El Asad som har levd i eksil i Spania og Frankrike siden midten av 1980-tallet.

Politioperasjonen i Spania kommer etter at franske etterforskere kunne spore deler av onkelens formue til Spania og Marbella. Verdiene var plassert i selskaper under navnet til en av hans koner og to barn. Liknende beslag skal være er gjort i Frankrike, Curaçao, Liechtenstien og Luxembourg. 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter