Aqualandia tillater bruk av «burkini»

Publisert

Badeparken Aqualandia i Benidorm har meldt seg på i debatten om kvinners bruk av heldekkende badedrakter. De såkalte burkiniene ble nylig forbudt mange steder i Frankrike. I Spania er det derimot ikke forbud mot plagget. Aqualandia er blant stedene som ønsker burkinien velkommen. Det samme gjør Aquarama i Benicassim. Eneste betingelse er at drakten er laget av et stoff som egner seg for bading.

En burkini-drakt dekker hele kroppen så nær som ansiktet, hender og føtter. Plagget er i kommersielt salg mange steder, også i vestlige land. Selve navnet burkini er en sammensetning av ordene burka (heldekkende drakt for kvinner der også ansiktet er skjult) og den strake motsetningen bikini. Fordi plagget forbindes med enkelte muslimske lands påbud om tildekking av kvinnekroppen, er det omstridt mange steder.

Les også: Sesongstart for Aqualandia

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter