12.4 C
Alicante
30.4 C
Málaga
20.8 C
Las Palmas de Gran Canaria

Aper i Alicante kan være HIV-smittede

Politiet i Alicante leter etter 42 aper som er ulovlig bragt inn i landet og som kan være bærere av HIV. Et dyr er allerede funnet og har testet positivt på det farlige viruset. En større bande kriminelle som har spesialisert seg på handel med eksotiske dyr er under opprulling. Syv personer med tilhold i Alicante, Murcia og Sevilla skal være arrestert.

De 42 apene det nå letes etter skal ha blitt solgt i Alicante og andre byer i Spania. De som har kjøpt dyrene risikerer å bli syke. I tillegg utgjør den uautoriserte handelen en generell fare for folkehelsen i det dyrene kan være bærere av en rekke farlige sykdommer som denguefeber, malaria, aids og rabies.

Sykdommene spres via bitt, kloring og spytt. Handelen med dyrene er også forbudt etter spansk lov fordi arten er fredet.

Det er politiets spesialenhet for miljøkriminalitet i Alicante, Servicio de Protección de la Naturaleza (Seprona), som står bak avsløringen av handelen med de eksotiske dyrene.

I følge avisen El País ble syv personer fra Alicante, Murcia og Sevilla tatt for noen måneder tilbake. Det ble da funnet flere dyr, blant annet de etterlyste apene som er av typen Callitrichidae. En av disse skal ha testet positivt på det dødelige viruset HIV (Human Immunodeficiency Virus) og HTLV (Human T-cell Lymphotropic Virus).

 

 

 

 

 

 

 

Relaterte saker

- Advertisement -