Antall selvmord i Spania øker

Publisert

En rapport fra det spanske statistikkbyrået INE viser at antallet selvmord i Spania øker. Totalt 3.910 personer tok sitt eget liv i 2014, det tredje året på rad med rekordhøye tall. Det er også det høyeste tallet siden målingene startet i 1980. Selvmord er den største årsaken til unaturlig død i Spania, over det dobbelte av dødsfall i trafikken. Nedgangstidene i Spania de siste årene nevnes som en årsak, men er ikke nok til å forklare den stadige økningen.

I følge Instituto Nacional de Estadística (INE) har antall selvmord i Spania gått oppover siden statistikken startet i 1980. Da var det 1.652 registrerte tilfeller. I 1990 var tallet gått opp til 2.939, mens det i 2000 var 3.393.

Totalt 3.910 personer tok livet sitt i 2014, det tredje året på rad med rekordhøye tall. Selv om økningen fra 2013 til 2014 kun var på 1 prosent, anses utviklingen som bekymringsverdig. Sammenliner man for eksempel 2014 med 2010 er økningen på hele 23 prosent.

Nedgangstidene i Spania de siste årene nevnes som en mulig innvirkende årsak, men er ikke nok til å forklare den stadige økningen.

I følge avisen El País mener eksperter at man er vitne til en ny og langvarig trend som må takles med preventive tiltak, sosiale programmer slik man har i land som Norge, Sverige, Danmark og Storbritannia. At slike programmer har uteblitt skyldes blant annet at selvmordstallene i Spania til nå har vært relativt lave sammenliknet med andre land.

Les også: Høyeste antallet selvmord på syv år

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter