Anmeldte naboen som reiste fra Madrid til ferieboligen i Alicante

Publisert

I Alicante har en 78 år gammel kvinne blitt anmeldt og fått en bot på 600 Euro. Hun skal ha trosset interne reise-restriksjoner og dratt fra hovedstaden til San Juan like utenfor Alicante by.

Det var en av naboene i blokka hvor kvinnen eier en feriebolig som varslet politiet. Spanske myndigheter har lenge varslet at de vil være strenge mot de som bryter de regler man har satt opp for bevegelse etc nå som man går mot påskeferien hvor spanjolene normalt flokker til kysten.

Valencia-regionen og Alicante-provinsen har blant Spanias laveste smitte-rate. Madrid-regionen har under nesten hele pandemien ligget i andre enden av smitte-skalaen med generelt mye smitte. Da smitten kom til Costa Blanca tidlig i 2020 var det i flere kommuner mulig å spore smitte-utbruddene til folk fra Madird som hadde trosset reise-restriksjoner for å tilbringe karantenen i deres ferieboliger langs kysten.

I Spania kritiserer nå mange at utlendinger ganske fritt kan reise inn i Spania mens spanjolene selv oftest ikke kan krysse regionale grenser. Det mange overser i denne debatten er det faktum at de utlendinger som kan reise inn fra utlandet enten kommer fra regioner som er på «grønn-listen» med svært lave smitte-tall eller kommer med en Covid-test dersom de kommer fra omrder som er rødlistet. Det siste er dog ikke mulig for spanjolene, de kan ikke krysse regionale grenser selv om de kan fremvise en negativ Covid-test.

Les også:

Har kommet til Torrevieja [fra Madrid] «så dere alle kan dø»

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter