Angrepet på PP: Øyenvitne forteller

Publisert

Tidlig om morgen fredag 19. desember kjørte en mann inn i Partido Populars hovedkvarter i Calle Genova i Madrid. Den unge mannen fra Teruel blir besrevet som rolig og normal av sine naboer. Men det er ikke første gang vedkommende som er under psykiatrisk behandling er på kant med loven.

Klokken hadde så vidt slått kvart på syv da hendelsen tok sted og som etterhvert kollapset hele byen. Luis Morenes, som bor i en toppleilighet på enden av Calle Genova, så det hele fra balkongen.

-De som bodde i strøket fikk ikke gå ut på gaten, de som skulle på jobb kom ikke frem, og metroen ble stoppet og evakuert, sier han til Spaniaposten.

Det var fullstendig panikk noen minutter da det var mistanke om at det var en bombe i bilen. Det ble fort klart at gjerningsmannen hovedsakelig hadde med seg to gassflasker som heldigvis ikke eksploderte. Et par timer senere hadde politiet greid å tømme gaten for folk, og alt ble helt stille.

Kvinnen som selger aviser på den andre siden av gaten, trodde ikke sine egne øyne.

-Han bare kom kjørende i full fart og gikk rett inn i døren og helt inn til trappene nederst i gangen, sier hun til den spanske TV-kanalen Cuatro. Jeg trodde først det var en som hadde drukket for mye og var på veg hjem fra fest da han mistet kontrollen på bilen.

Men mannen var ikke full. Bare desperat og med psykiske problemer. Til politiet hevder han å ha mistet alt på grunn av krisen og at handlingen hans var en protest ikke bare mot Regjeringen, men Spanias politikere generelt.

-Han er en fin kar, opplyser en av mannens naboer til Cuatro. Veldig hjelpsom og hyggelig med alle. Men han hadde et problem for noen år tilbake, da han tok bilen til naboen og kjørte til Zaragoza i pyjamas.

Klokken tolv på formiddagen ble Calle Genova og gatene rundt åpnet igjen, og PPs partisekretær Maria Dolores Cospedal kom med en beroligende beskjed:

-Dere kan ta det med ro, sa hun. Politiet har saken under kontroll.

På ettermiddagen var alt som normalt. Utenom ved inngangen til PPs hovedkvarter.

-Det så ut som om en bombe hadde falt ned rett foran døren, sier Morenes. Men de har ryddet vekk det meste og de har satt opp en stor blå pappvegg foran den ødelagte døren. Men gaten rundt inngangen er avsperret og det er politi overalt.

Les også: Ville sprenge PPs kontor i Madrid

Av Annlouise/ Foto: Luis Morenes

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter