Amnesti for katalanske separatister stemt ned

Publisert

I Spanias nasjonalforsamling ble et lovforslag om amnesti for katalanske separatister nylig stemt ned. Dette utgjør et betydelig slag mot regjeringen til statsminister Pedro Sanchez.

Forslaget, som ble avvist med 179 mot 171 stemmer, skulle opprinnelig fremme samarbeid med to små katalanske separatistpartier. Junts, et av de katalanske partiene, stemte imot lovforslaget etter uenigheter med Sanchez’ sosialistparti, spesielt angående unntak relatert til “terrorisme” i lovforslaget. Dette skyldtes at noen av Junts’ politikere er under etterforskning for anklager om slike handlinger. Lovforslaget skulle tilbake til en parlamentarisk komité for diskusjon og potensielt en ny avstemning i underhuset​​.

Vedtok å øke minstelønnen med 5%

I tillegg har Spania annonsert en økning av minstelønnen med 5%, noe som bringer den opp til €1,134 brutto fordelt over 14 utbetalinger. Dette er en del av en rekke økonomiske og sosiale reformer som regjeringen har iverksatt​​.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter