Alle vil til Spania i sommer

Publisert

Det internettbaserte reisebyrået Travellink spår rekord i antall nordmenn som vil til Spania i sommer. Hos selskapet som ble startet av de største flyselskapene i Europa er spanske reisemål mest populære. Av samtlige destinasjoner troner Barcelona, Malaga og Alicante øverst på listen. Uro i andre ferieland ved Middelhavet regnes som noe av årsaken til den økte interessen for Spania.

I tillegg til Spania øker nordmenns etterspørsel etter reiser til Kroatia, Bulgaria og Portugal. Tallene er basert på Travellinks sommerbookinger (mai til august) gjort i januar i år sammenliknet med samme periode i fjor. Her fremgår det også at badebyen Gdansk i Polen har fått betydelig flere bestillinger.

Uro i andre ferieland ved Middelhavet regnes som noe av årsaken til den økte interessen for disse landene. Samtidig som Spania-bestillingene øker har blant annet Travellinks bookinger til tyrkiske turistdestinasjoner som Istanbul, Dalaman og Antalya gått ned.

Sistnevnte tendens merkes også hos andre reisebyråer. Kommunikasjonsrådgiver i Apollo reiser Beatriz Riviera, sier til ABC Nyheter at nærmere 400.000 nordmenn dro på pakketur til Tyrkia i 2013. I år er antallet reiser beregnet til 45.000.

Hele 75,6 millioner mennesker besøkte Spania i 2016. Det er 10,3 prosent mer enn året før og det høyeste antallet i landets historie.

Les også: 75 millioner besøkte Spania i 2016

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter