Alle kan ta seg en tur ut til helga

Publisert

Denne lørdagen (2. mai) kan alle i Spania endelig komme seg ut av døra, spasere en tur, jogge eller drive med annen form for trening.

Aldersgruppene skal separeres. Dette for å minimalisere faren for at sårbare grupper, som de eldre, blir smittet av yngre som kan være smittet men uten symptomer.

De som skal drive med idrett må gjøre dette alene og holde avstand, de kan ikke gå/løpe/sykle utenfor kommunegrensen. De som vil spasere en tur kan gjøre det sammen med noen fra samme husstand så lenge de holder seg innen en kilometers radius fra boligen.

Tidspunktene som er satt av til hver gruppe er:

Over 14 år – 06.00 til 10.00 og 20.00 til 23.00.

Over 70 år, eller de som trenger assistanse: 10.00 til 12.00 og 19.00 til 20.00.

Voksne som skal gå ut med småbarn følger dagens regelverk. Deres periode er fra klikken 12.00 til 19.00. Barn opptil 14 år kan gå ut i følge med voksne. De kan bli med på butikken og andre ærend i tillegg til å spasere en enkelt tur.

Kommuner med mindre enn 5.000 innbyggere er untatt fra regelverket om tidsdeling, da smittefaren er betydelig lavere her.

Sakte gjennåpning i Madrid og Barcelona

Samtidig som helsedepartementet presenterte dette nye “privilegiet” poengterte man også at Madrid og Katalonia trolig blir hengende etter resten av Spania når man nå normaliserer ting. De mest alvorlige konsekvensene av Corona-viruset har man hatt i disse to regionene.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter