Alicantes «Hollywood» på auksjon

Publisert

Costa Blancas svar på «Hollywood», Ciudad de la Luz, skal legges ut for salg. Filmbyen som ligger rett syd for provinshovedstaden Alicante ble stengt i 2012 etter bare syv års drift. Avgjørelsen om å stenge kom etter krav fra EU. Valensianske myndigheter hadde feilaktig subsidiert stedet med over 270 millioner euro og dermed brutt unionens konkurranseregler. I slutten av januar i år la Europakommisjonen frem betingelsene for salg, ti år etter at eventyret startet.

Da beslutningen om å stenge Ciudad de la Luz (Byen av lys) kom i 2012 skal virksomhetens totale gjeld ha vært på rundt 190 millioner euro. Årsaken til stengingen skyldtes imidlertid ikke den ulønnsomme driften men at EUs konkurranseregler var brutt gjennom ulovlig subsidiering.

Den offentlige finansieringen av stedet ble i 2007 anmeldt til EU-kommisjonen av britiske Pinewood Studios. Kommisjonen kom i 2012 frem til at reglene var brutt og at de 274 millioner euroene Comunidad Valenciana hadde investert i prosjektet var ødeleggende for markedet for filmproduksjon i Europa.

Den 29. januar i år skal EU-kommisjonen ha presentert betingelsene for salg. Beslutningen er nå fulgt opp av regionsadministrasjonen i Valencia som nylig annonserte at filmbyen skal selges, enten som en stor enhet eller delt opp i seks individuelle deler.

I følge avisen El País er det lite håp om å få dekket utgiftene man har hatt til stedet. Lokalpolitikerne har imidlertid stor tro på at det vil være interesse for et kjøp. Det vises til at Ciudad de la Luz i løpet av sin korte levetid er blitt brukt til både spanske og internasjonale filmproduksjoner og har fått positiv omtale av stjerneregissører som Francis Ford Coppola og Ridley Scott.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter