Alicante-ordfører trekker seg etter korrupsjonsanklager

Publisert

Gabriel Echávarri (PSOE) trekker seg som ordfører i Alicante etter å ha blitt tiltalt for korrupsjon. Tiltalen som ble tatt ut allerede i september i fjor, kom etter en anmeldelse fra opposisjonspartiet Partido Popular. Ordføreren er etter anmeldelsen beskyldt for ha hevnet seg på opposisjonspartiet ved å sparke en funksjonær i kommunen som var i familie med en av partiets kommunepolitikere. Ordføreren er dermed også tiltalt for usaklig oppsigelse.

Den hardt pressede Gabriel Echávarri har hele tiden hevdet sin uskyld i korrupsjonssaken mot ham, helt siden tiltalen ble tatt ut i september 2017. Ordføreren skal selv ha ønsket å bli værende i stillingen inntil en eventuell rettssak startet. Etter kraftig press fra eget parti PSOE har han imidlertid likevel valgt å trekke seg (med virkning fra og med 9. april).

Echávarri som representerer det spanske arbeiderpartiet (PSOE) har vært ordfører i Alicante siden venstresiden vant lokalvalgene i 2015. Det konservative Partido Popular hadde da styrt Costa Blanca-hovedstaden i tjue år. Echávarri er den andre Alicante-ordføreren på få år som må trekke seg for korrupsjon, etter at Sonia Castedo (Partido Popular) måtte gi seg etter korrupsjonsanklager i 2014.

Les også: Ber om 10 års fengsel for Alicante-ordfører

Echávarri er sammen med to rådgivere beskyldt for uregelmessigheter knyttet til betalingen av 14 regninger på til sammen 144.000 euro. Anklagen går blant annet ut på at flere av oppdragene det er betalt for ble gitt til selskaper som ordføreren selv pekte ut, uten at obligatoriske anbudsrunder var gjennomført.

Tiltalen mot Echávarri kom etter en anmeldelse fra opposisjonspartiet Partido Popular. Ordføreren er etter anmeldelsen også tiltalt for usaklig oppsigelse av en ansatt i administrasjonen, en person han beskyldes for å ha sparket som en hevnaksjon mot en av PPs folkevalgte i kommunen. Den sparkede skal være PP-politikerens svigerinne.

 

 

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter