Alicante mer populære enn Madrid som turist-destinasjon

Publisert

Tall fra august måned viser at flere turister søkte seg til Alicante-provinsen enn til hovedstaden Madrid. Tallene viser samtidig at totalt 15% færre besøkte regionen sammenliknet med året før. Selv om det totale tallet reisende falt økte antallet utlendinger som søkte seg til Alicante og Costa Blanca.

Det som forklarer disse tallene er at det primært var spanjolene som reiste hit sommeren 2021 grunnet reise-restriksjoner i Europa. Mens sommeren 2022 var den første hvor utlendinger kunne reise uten restriksjoner i stor grad. For spanjolene ble det også enklere å reise ut av landet. Antallet som ferierte utenfor Spania økte med 33% i denne perioden.

Tall fra INE viser at 1.244.149 personer reiste til Alicante provinsen. 1.099.907 reiste til Madrid i samme periode. Til Cadiz reiste 1.093.511 og til Malaga 1.003.005 turister.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter