Alicante med i flyplass-streiken

Publisert

Streiken i sikkerhetskontrollen på Barcelona lufthavn sprer seg til andre flyplasser i Spania. Alicante og Valencia er blant stedene som nå vil kunne bli berørt. Streiken som har pågått siden 4. august vil dersom landets regjering og fagforbundene ikke blir enige fortsette på utvalgte dager fra 15. september og fremover.

Onsdag 16. august ble det bestemt at 8.200 fagorganiserte skal tas ut i streik på gitte datoer og tidspunkter fra 15. september og fremover. Streiken er av nasjonale- og sikkerhetsmessige grunner begrenset ved lov. Selskapene som er ansvarlig for sikkerhetskontrollen er pålagt å opprettholde minst 90 prosent drift. Streiken vil derfor skje til gitte datoer og tidspunkter. Streiken vil kunne gi lange køer i sikkerhetskontrollen, men vil normalt ikke føre til kanselleringer. Spania-farere som skal reise i de aktuelle tidsrommene oppfordres likevel til å beregne ekstra god tid når de skal reise.

 

Kritikk av PPs arbeidsreform

Årsaken til streiken er uenigheten mellom Spanias regjering og ansatte ved flyplassene (vekterselskapene og ansatte i det spanske flyplasselskapet Aena). De fagorganiserte krever lønn og arbeidsbetingelser fastsatt ved lov, et direktiv de mener må gjelde for alle flyplasser i Spania. Organisasjonene mener lønnen ikke burde kunne presses nedover av andre aktører i bransjen, men være garantert gjennom loven.

Det konservative Partido Populars arbeidsreform fra 2012 har gjort det lettere for billigere aktører å presse seg inn på markedet. Det spanske arbeiderpartiet PSOE har hele tiden vært kritiske til reformen og legger skylden for dagens flyplasstreik på PP-regjeringen.

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter