Alicante flypass sin togforbindelse blir valgkamp-sak

Publisert

Transport-departementet i Madrid lover at arbeidet med togforbindelsen kommer i gang allerede dette kvartal. De sikter til forprosjektet, ikke byggearbeider i noen form. Også Alicantes ordfører, Luis José Barcala Sierra har knyttet seg til prosjektet som man har snakket om i over 20 år.

Det skal avholdes lokale og regionale valg i Valencia-regionen i 2023.

Tidlig i juli annonserte rådhuset at man setter av 50.000 Euro til en innledende studie. Dette ble opplyst under et møte mellom den spanske ministeren for infrastruktur, Raquel Sanchez, og presidenten for Valencia-regionen, Ximo Puig. Resultatet av studien vil lede frem til et forprosjekt som vil sette de praktiske og økonomiske rammene for veien videre. Altså at den nasjonale regjeringen setter til side midlene som må til. Nødvendige utredninger om konsekvenser for miljø, naboer etc må på plass i tillegg til alle nødvendige tillatelser.

Regionale myndigheter peker på at flyplassen har høy trafikk og at EUs retningslinjer sier at alle flyplasser av en viss størrelse bør ha en togforbindelse med tanke på passasjer-komfort og miljøet. Kollektiv-transport er pr i dag noe vanskelig i regionen, mange velger derfor leiebil ved ankomst til Alicante flyplass.

Når togforbindelsen til flyplassen er en realitet betyr det at reisende enkelt vil kunne ta seg inn til Alicante by f.eks. og derifra nordover til byer som Alfaz del Pi, Altea og Benidorm med lokaltoget TRAM. Reisende til Torrevieja vil i mindre grad merke noen endringer. Det er pr i dag ikke togforbindelse til saltbyen i noen form.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter