Alicante blir knutepunkt for AVE-tog

Publisert

Spania vil gjøre Alicante på Costa Blanca til et knutepunkt for høyhastighetstoget AVE. Togstasjonen skal bygges ut med flere spor og muliggjøre flere avganger på linjene mellom regionene Comunidad Valenciana og Madrid og etter hvert Murcia og Barcelona. Dersom alt går etter planen vil det spanske jernbaneselskapet Renfe og private operatører i fremtiden få Alicante som base for sine reservetog. Dermed vil man også slippe å måtte vente på assistanse helt fra togstasjonen Atocha i Madrid når det oppstår problemer. Med det nye prosjektet vil kapasiteten på tilbudet av togreiser kunne økes med hele 60 prosent.

Den nye utvidelsen av togstasjonen i provinshovedstaden Alicante har et budsjett på 9,5 millioner euro og er ventet ferdig innen ni måneder. Årsaken til at myndighetene nå satser på denne Middelhavsbyen som knutepunkt for AVE-togene i syd har foruten beliggenheten midt på Costa Blanca sammenheng med den store interessen for togreiser mellom Alicante og Madrid. Siden linjen til Alicante åpnet i juni 2013 er antallet reisende med tog på denne strekningen fordoblet. Den planlagte utvidelsen av jernbanenettet og stasjonen i Alicante gir i følge beregningene et potensial for 60 prosent flere avganger, skriver avisen Información.

Foto: Alta Velocidad Española (AVE)

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter