Alhambra-sjef mistenkt i svindelsak

Publisert

Direktøren ved det verdenskjente festningspalasset Alhambra i Granada, María del Mar Villafranca, er mistenkt for svindel og hvitvasking av penger. Villafranca ble onsdag 24. juni brakt inn til avhør hos politiet sammen med tre andre fra museets ledelse. De fire er tiltalt for å ha underslått penger sammen med eierne av et selskap som driver utleie av audio-guider ved museet.

Avsløringen av mulig svindel knyttet til selskapet Stendal og utleie av audio-guider ved Alhambra skal først ha handlet om en skattesak. Selskapet som fikk kontrakten i 2007 skal fra dag én ha operert med uklare regnskap, noe som gjorde at selskapets eiere havnet i skattemyndighetenes søkelys. Videre etterforskning skal deretter ha ført til nye avsløringer og tiltaler om svindel og hvitvasking av penger. Arrestasjonen av direktøren ved Alhambra, María del Mar Villafranca, kommer etter at politiet mener å ha funnet bevis for at også ledelsen ved museet er involvert i saken, skriver avisen El País.

Alhambra er ved siden av Prado-museet i Madrid og Gaudí-kirken Sagrada Familia i Barcelona den mest besøkte turistattraksjonen i Spania med rundt 2,4 millioner besøkende i året. Den verdenskjente festningen ble bygget på 1300-tallet av maurerne i det som på den tiden var et muslimsk kongedømme (emiratet Granada) og står i dag på UNESCOs verdensarvliste.

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter