Alfaz del Pi: Arrestasjoner på rådhuset

Publisert

To funksjonærer i Alfaz del Pi har blitt pågrepet av Guardia Civil for å ha drevet med utpressing av en lokal forretningsmann. De ansatte på rådhuset skal ha krevd to tusen Euro for en oppstillings-tillatelse til en bod på markedet. 

Norske offer for korrupsjon

SpaniaPosten har snakket med norske forretningsfolk i Alfaz del Pi som hevder de for å få nødvendige tillatelser til å drive i kommunen. Enten må betale bestikkelser til det PSOE-styrte rådhuset eller gi jobb til folk utpekt av rådhuset for å få sine søknader behandlet og godkjent i kommunen.

Partene i denne siste saken møttes på en parkeringsplass i Altea la Vella hvor selgeren tok opp det som ble sagt, samtidig som Guardia Civil ventet i nærheten. I følge Alicante-avisen «Informacion» betalte ikke selgeren «smøringen» på 2000 Euro, hvor på funksjonæren sier at han ikke vil gi ham lisens for å selge på markedet. Opptaket ble overlevert Guardia Civil som pågrep mannen og ytterligere en person ansatt på rådhuset i Alfaz del Pi. I følge opptaket sier funksjonæren at pengene ikke er til ham selv men til “noen” andre over ham. I flere lokale medier heter det at pengene i realiteten er til PSOE-byråden ansvarlig for markeder. Saken knyttes til andre korrupsjons-saker i Alfaz del Pi.

Rådhuset nekter alt, skylder på opposisjonen

Fra rådhuset i Alfaz del Pi har det kommet lite informasjon om saken. Men PSOE’s talsmann Toni Such later til å ha lite tiltro til Guardia Civil. Han sier til avisen  “Informacion” at dette trolig er en montasje opposisjonen står bak og at rådhusets juridiske avdeling har fått beskjed om å sette i gang rettslige skritt mot markeds-selgeren som tok opp det antatte forsøket på utpressing. Rådhusets talsmann sier at man studerer om funksjonærenes “ære” kan være skadet av dette og om dette må anmeldes.

I en pressemelding fra Partido Popular i Alfaz del Pi, hevdes de at de to arresterte er Fran Bremer og José Luis López Pizarro. PP krever at ordfører Vicente Arques (PSOE) kommer på banen i saken og uttaler seg i saken. Partiet krever også at de to tiltalte og den den ansvarlige byråden Vicente Soler Soler (PSOE) blir suspendert fra sine stillinger.

I følge pressemeldingen fra PP, utelukker man ikke at personer med høyere stillinger på rådhuset i Alfaz del Pi, kan være involvert i saken.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter