Alberto Núñez Feijóo, den selvutnevnte “kjedelige teknokraten” som er favoritten til å bli Spanias nye statsminister

Publisert

Da Alberto Núñez Feijóo gikk på scenen sist torsdag til noe som lignet en rockestjernes velkomst, sto det et kampanjeskilt bak ham med teksten: Dette er øyeblikket. Mange i den store folkemengden i Castelldefels, en velstående kystby i nærheten av Barcelona, håpet at han kunne bli Spanias neste statsminister.

Med mindre enn to uker igjen til nyvalget 23. juli ser det slik ut.

En rekke meningsmålinger spår at PP-lederen Feijóo vil få flere stemmer enn det regjerende sosialistpartiet, men PP vil ikke få flertall og kan bli nødt til å støtte seg på det høyreekstreme partiet Vox.

Hva vil det bety for Spania – og Europa – hvis Feijóo flytter inn i Moncloa-palasset, den spanske statsministerens offisielle residens i utkanten av Madrid?

I løpet av sommerens hektiske valgkamp har han insistert på at han kan regjere alene uten Vox, men det kan kreve at sosialistene og det venstreekstreme Sumar-partiet avstår fra å stemme – noe de har nektet å gjøre så langt.

Feijóo betegner seg selv som en “kjedelig teknokrat”, i motsetning til den sosialistiske statsministeren Pedro Sánchez, som har fått kallenavnet “El Guapo” – den kjekke – på grunn av sitt filmstjerneutseende.

De to mennene møttes i en kaotisk TV-debatt mandag kveld som observatører mener Feijóo vant – eller rettere sagt, Sánchez tapte.

Den 61 år gamle konservative lederen har lovet sterk støtte til EU, støtte til Ukraina og å fremme forbindelsene mellom Europa og Latin-Amerika.

En seier for PP ville bety at en høyreregjering ville overta Spanias seks måneder lange formannskap i EU-rådet, som sosialistene tok over 1. juli.

Feijóos parti har inngått en rekke avtaler om å regjere sammen med Vox i en rekke regionale regjeringer siden lokalvalgene i mai, og Sanchez forsøkte å antyde at det samme kunne skje på nasjonalt nivå.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...


Nyttig å vite:

Relevante nyheter