Aksjon mot utbygging i strandsonen

Publisert

Miljøvernere nord på Costa Blanca protesterer mot Denia kommunes godkjennelse av et nytt byggeprosjekt i strandsonen ved Les Marines. Totalt 19 luksusleiligheter skal bygges i havgapet ved Blay Beach. Prosjektet får kritikk for å gå på akkord med uttrykte ønsker om å beskytte Spanias kystlinje mot mer utbygging. En underskriftskampanje er startet i håp om at utbyggingen fremdeles kan stanses.

Aksjonsgruppen Protejamos la Playa og den lokale miljøvernorganisasjonen SOS Natura Marina Alta har startet en underskriftskampanje på internettsiden Change.org for å stoppe byggeprosjektet “Residencial las Olas” i Denia. Rundt 7.000 personer har så langt skrevet under.

Byggeprosjektet som består av totalt 19 luksusleiligheter i havgapet ved Blay Beach har allerede fått godkjennelse av kommunen på tross av restriksjonene i den spanske kystloven (Ley de Costas) og Valencia-regjeringens ønske om byggeforbud langs hele regionens kystlinje.

Les også: Vil ha byggeforbud langs kysten

Også andre steder på Costa Blanca er det planlagt utbygging i strandsonen. I Torrevieja er flere godkjente prosjekter satt på vent grunnet motstand fra lokalbefolkningen. Det samme gjelder Orihuela der den siste kilometeren med uberørt strandlinje er planlagt bygget ut med 1.500 boliger.

Les også:

Vil bygge ut siste rest av strandlinje

Bedre vern av Torreviejas kystlinje

 

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter