21 C
Alicante
30.4 C
Málaga
24 C
Las Palmas de Gran Canaria

Airbnb inspiseres av hotellbransjen

Det alternative overnattingstilbudet Airbnb skal inspiseres av hotellnæringen på Costa Blanca og i resten av Comunidad Valanciana. Den nettbaserte markedsplassen for privat utleie av leiligheter er i stadig vekst, men kritiseres av bransjen for å legge til rette for manglende regulering av drift og betaling av skatt fra huseierne. Hotellnæringen ønsker nå å kartlegge omfanget av problemet.

Airbnb skal i Benidorm alene ha vokst med hele 150 prosent på ett og et halvt år. Per dags dato har den populære nettjenesten omkring ett tusen leiligheter i byen og en omsetning beregnet til rundt 8 millioner euro (ca. 76 millioner kroner). Tallene er presentert av hotellbransjens organisasjon i Benidorm, Costa Blanca og Valencia-regionen Hosbec (Asociación Empresarial Hostelera de Benidorm, Costa Blanca y Comunidad Valenciana) og skjer i samarbeid med Benidorms turistorganisasjon Fundación Visit Benidorm. De to organisasjonene vil nå starte inspeksjoner av Airbnb´s tilbud på de mest populære feriestedene på Costa Blanca og i resten av Comunidad Valanciana. Målet er å kartlegge omfanget av virksomheten og hvor mye som foregår uten regulering og betaling av skatt.

Hosbec har tidligere uttalt at den irregulærer utleien av leiligheter på Costa Blanca er i konkurranse med hoteller og vanlige appartementer, men ikke på like betingelser. Dette fordi mange Airbnb-utleiere angivelig ikke følger bransjens standarder for sikkerhet og kontroll med tilbudene som gis og undrar seg skatt.

 

 

Relaterte saker

- Advertisement -