Airbnb inspiseres av hotellbransjen

Publisert

Det alternative overnattingstilbudet Airbnb skal inspiseres av hotellnæringen på Costa Blanca og i resten av Comunidad Valanciana. Den nettbaserte markedsplassen for privat utleie av leiligheter er i stadig vekst, men kritiseres av bransjen for å legge til rette for manglende regulering av drift og betaling av skatt fra huseierne. Hotellnæringen ønsker nå å kartlegge omfanget av problemet.

Airbnb skal i Benidorm alene ha vokst med hele 150 prosent på ett og et halvt år. Per dags dato har den populære nettjenesten omkring ett tusen leiligheter i byen og en omsetning beregnet til rundt 8 millioner euro (ca. 76 millioner kroner). Tallene er presentert av hotellbransjens organisasjon i Benidorm, Costa Blanca og Valencia-regionen Hosbec (Asociación Empresarial Hostelera de Benidorm, Costa Blanca y Comunidad Valenciana) og skjer i samarbeid med Benidorms turistorganisasjon Fundación Visit Benidorm. De to organisasjonene vil nå starte inspeksjoner av Airbnb´s tilbud på de mest populære feriestedene på Costa Blanca og i resten av Comunidad Valanciana. Målet er å kartlegge omfanget av virksomheten og hvor mye som foregår uten regulering og betaling av skatt.

Hosbec har tidligere uttalt at den irregulærer utleien av leiligheter på Costa Blanca er i konkurranse med hoteller og vanlige appartementer, men ikke på like betingelser. Dette fordi mange Airbnb-utleiere angivelig ikke følger bransjens standarder for sikkerhet og kontroll med tilbudene som gis og undrar seg skatt.

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter