Air Europa varsler streik

Publisert

Pilotene i Spanias tredje største flyselskap Air Europa varsler streik. Fagorganisasjonen for flyvere Sindicato Español de Pilotos de Líneas Aéreas (Sepla) har ikke kommet med konkrete datoer, men har antydet slutten av juli begynnelsen av august. Samtidig gis det garantier for at minimumservicen selskapet er pålagt av spanske mydndigheter opprettholdes.

Årsaken til streiken skal være misnøye med opprettelse av lavprisselskapet Air Europa Express. Omleggingen innebærer tjenesteutsetting av bemanningen på flyene, noe pilotene mener vil påvirke profesjonen som flyver i selskapet, skriver avisen El País.

Fungerende samferdselsminister i Spania, Ana Pastor, har samtidig bedt Air Europa om å være forberedt på ferietrafikken i sommer.

I møte med selskapets representanter advarte Pastor mot situasjonen i det spanske flyselskapet Vueling som var nær kollaps i begynnelsen av juli. Selskapet hadde store forsinkelser og måtte kansellere fire, fem avganger om dagen. Årsaken skal ha vært dårlig organisering og planlegging foran sommersesongen.

Les også: Kollaps hos flyselskapet Vueling

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter