Advarsel om uvanlig varm sommer

Publisert

Etter en uvanlig varm vår, spår den spanske værtjenesten Aemet at sommeren også vil bli betydelig varmere enn normalt i hele landet. Denne våren skal ha vært den åttende varmeste i det 21. århundre og den tiende varmeste siden 1961.

Aemet har lagt frem sin klimarapport for våren og sesongprognosen for sommeren, som sannsynligvis vil bli mye varmere enn normalt i hele Spania. Juli, august og september forventes å få temperaturer som kan bli blant de varmeste somrene som noensinne er registrert, med en sannsynlighet på 50-70 prosent i Nord-Spania og på Kanariøyene, og over 70 prosent i resten av landet.

Den meteorologiske våren (1. mars til 31. mai) var varm på fastlandet og svært varm på øyene, med en gjennomsnittstemperatur på 13,1 grader, 0,7 grader over gjennomsnittet for den nåværende referanseperioden (1991-2020). Det var varmest på øyene og i Middelhavsregionen, mens deler av Galicia og nordvestlige Castilla y León opplevde en kaldere vår enn vanlig. Mars var varm, april svært varm og mai normal. Sistnevnte brøt en trend med ekstremt høye temperaturer siden mai 2023.

Når det gjelder nedbør, var våren 2024 gjennomsnittlig med 189,4 liter per kvadratmeter. Det var store variasjoner i nedbørsmengdene, fra ekstremt fuktig i Galicia og deler av Andalucia til ekstremt tørt i Alicante. I noen områder, som Atlanterhavskysten, har vanntilgangen bedret seg, men mange deler av Middelhavsregionen opplever fortsatt langvarig tørke.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter